Peeter Kuusamos teises kümnes

29. novembril sai MK hooaeg avapaugu klassikasprindiga traditsioonilisel Ruka sprindiringil. Peeter Kümmel murdis ennast kvalifikatsioonist 10nda ajaga kindlalt finaalsõitudesse, kaotust eelsõitude parimale Aleksandr Panzhinskiyle kogunes 2,67 sekundit.

See aga tähendas, et veerandfinaal eriti armuline oma koosseisu poolest ei olnud – Peetri vastasteks olid neli venelast ning eestipärase nimega tšehh Martin Jaks. Peeter hoidis veerandfinaalsõidu jooksul kogu aeg etteotsa, eriti hästi tundusid ta suusad allamäge libisevat. Staadionitõusu lõpus hoidis Peeter kahe vene mehe taga kolmandat kohta, kuid keerulistes oludes hakkasid suusad tõusu lõpus lumepakke alla kakkuma, mis rikkus veidi Peetri rütmi. Peeter lõpetas oma sõidu neljandana Ustjugovi, Morilovi ja Petuhhovi järel, edestades kvalifikatsiooni parimat Panzhinskiyt.

Kuna sõit oli kiire, püsis kuni lõpuni Peetril lootus lucky loserina edasi pääseda, kuni viimases veerandfinaalis olümpiavõitja Nikita Kriukov tema ajast kiirem oli ning Peetri esimesena poolfinaali uksetaha jättis. Mitteametlikel andmetel täna Peetrile Kuusamost 18. koht, mis on hea tulemus , kuid usun, et Peeter ihkas ja oli võimeline täna rohkemaks.