MK avalöök tehtud ka Karel Tammjärvel

MK hooaja avalöök Kuusamos oli sel aastal veidi lühem, kui varasemalt, kui on seal peetud kolmest etapist koosnev minituur. Sel aastal järgnes laupäeval peetud klassikasprindile ka eestlaste n-ö lemmikdistants 15km klassikalises tehnikas. Ja mis seal salata, ka tulemus sarnanes väga 10 aasta tagusele ajale, ainult Eesti suusakuulsuste Veerpalu ja Mae positsioonid pjedestaali kõrgemal ja madalamal astmel võtsid sisse meie põhjanaabrid ning nende vahele mahtus jällegi soomlastest hiljem startinud norrakas, sedapuhkus mitte Frode Estil vaid Martin Johnsrud Sundby. Oma elu esimese MK etapivõidu sai eelmise hooaja komeet Iivo Niskanen, kes mõni hooaeg tagasi veel Tartu Suusaklubi kasvandiku, aga nüüdseks tippspordiga lõpparve teinud Rasmus Pinnu kange konkurent oli.

Karelil kui ka teistel Eesti meestel ning ka nende treeningkaaslasel Aleksei Poltoraninil tänane distants kõige paremini ei õnnestunud – kas oli põhjuseks laagriväsimus või halvasti pidavad suusad, eks seda kuuleb juba hiljem Kareli blogis. Karel platseerus lõpuks protokollis 68. reale, kaotust võitjale kogunes üle kahe ja poole minuti ning eestlaste parimale Algo Kärbile(koht 38) minut ja veel 15 sekundit peale.

Loodetavasti oli tegu hea lahtisõiduga ning näebe Eesti distantsimeestelt paremaid tulemusi juba järgmistel võistlustel.