Tahaks lund!

Sellel suvel on Eestis ilm olnud pehmeltöeldes vilets – temperatuurid on madalad, sademeid tuleb mitme kuu normi jagu ning päikest ka ei paista. Eriti ebameeldiv on selliste tingimuste korral veel laagris viibida, kus 4 päevaga on praeguste ilmade jaoks sobilikud riided otsa saanud, sest pole sooje radiaatoreid, kus asju kuivatada. Nii tuligi täna enne hommiku trenni õudusega avastada, et jalga peab panema veel eelmisest korrast märjad uisusaapad –  ei ole just parim viis treeningu alustamiseks. Sellised sügisilmad on tekitanud aga augusti lõpuks juba suure suusatamisnälja, niiet ei jõua ära oodata, millal ükskord Ramsau mäestikulaagrisse sõita saaks.

Augusti esimeses laagris, nagu eelmises postituses mainisin, toimus ka ettevalmistushooaja esimene tõsisem võistlus, mis koosnes hommikusest jooksuvõistlusest ja õhtusest rullisõidust. Laagriväsimuse pealt ei olnud küll kõige kergem enesetunne, kuid kui eelmise aasta aega nii jooksus kui ka rullis 15 sekundiga parandasin, siis võis võistlusega üldjoontes rahule jääda. Suvel ei tohigi veel vorm väga hea olla, muidu võib tekkida liigne rahulolutunne ning ei pruugi jaguda motivatsiooni ja sportliku viha talviseks võistlushooajaks. Peale võistlust läks laager aga tõsises treeningrütmis edasi – raskeid mahutreeninguid jagus igasse päeva.

Kahe laagri vahel jätkus JK Tartu Tehaste Rahvaliiga hooaeg ning kätte jõudis üks hooaja tähtsündmusi – kohalik Tartu derby viimastel aastatel väga edukalt mänginud FC Veeriku vastu. Asjaga mitte kursis olnud inimestele võis olla päris huvitav vaatepilt, kus Tamme staadioni ümbrus oli autosid täis ning kuntsmuru väljakul ajavad kaks noortevõistkonda 200 pealise publiku ees palli taga. Nii palju pealtvaatajaid juba igale jalgpallimängule Eestis ei jõua ning tänu neile oli ka atmosfäär suurepärane. Kohtumine ise lõppes Tehaste jaoks edukalt – fännide silme all võeti 4:1 võit. Sellega kindlustasime ka pääsu Rahvaliiga play-offi. Alagrupi viimase mängu peab Tartu Tehaste võistkond 27. augustil ning võidu või viigi korral lõpetatakse alagrupp esikohaga, mis annab play-offideks parema asetuse. Võistkonna tegemised palliväljakutel on jõudnud vaikselt ka kohalikku meediasse ning siin väike uudiselõik eelmainitud Tartu derby kohta. http://gamma.nportaal.ee/?p=450

Peale laagri lõppu ongi aega veel paar päeva suvevaheaega nautida ning siis on juba 12. aastat järjest vaja koolipinki nühkima minna. Loodetavasti suudan kusagilt sahtlipõhjast mõned kadunud 11. klassi õpikud üles leida, muidu ilmselt uusi ei antagi :D. Septembrikuus on võimalik üritada Treffneri koolirekordit 2,1 km krossijooksus, millest eelmine aasta veel 2 sekundit vajaka jäi.

Lõpetuseks veel nõuanne neile, kes treeningpäevikut arvutis teevad. Soovitan soojalt teha seda kas internetikeskkonnas või siis salvestada erinevatele kõvaketastele, sest vabalt võib juhtuda, et ühel päeval lendab see fail arvutis vastu taevast, nagu minul nüüd juhtuski. Õnneks olin ma nädal varem treeningpäeviku koopia salvestanud teisele kõvakettale, niiet kaduma läks vaid üks nädal, kuid oleks võinud minna ka palju hullemini.