Oodates paradiisi

“Kõik on uus septembrikuus”. Nii ka minul. Kõige suurem muutus suusataja jaoks toimubki treeningrežiimis. Kui suvel saab teha mitu trenni päevas või ühe trenni korral vabalt selle aega valida(niiet organism oleks puhanud), siis kooliminekuga muutub see kardinaalselt – trenni tuleb minna pärast sageli pikka ja väsitavat koolipäeva. Tihti vaevab trenni minnes motivatsioonipuudus kas siis väsimuse, halva ilma, igavate ja üksluiste radade või puuduva treeningseltskonna pärast. Sügiseste treeningute võtmemoment peitubki selles(vähemalt minu jaoks), kuidas suuta ennast sundida tegema igavaid rullitrenne Tartu lauskmaal ning kuidas planeerida rasked ja arendavad treeningud sellistele päevadele, kus eelnev koolipäev on kergem olnud, et treeningust ikka rohkem tolku oleks.

Õnneks on septemris, nagu aasatega juba traditsiooniks on saanud, kavas ka kaks võistlust – Võru roller ning kodune Sügisrulli võistlus -, mis treeningrutiini kindlasti head vaheldust toovad. Nende võistluste tulemusi pole ma küll kunagi väga tähtsaks pidanud, kuid aastast arengut saab nende põhjal siiski jälgida. Nina protokolli pistes paistab, et olen suutnud aastaga kenasti edusamme teha: mõlema võistluse läbimisaeg on tublisti paranenud. Koduvõistluse võit annab samas ka väga hea emotsionaalse laengu ning selle foonil on veidi lihtsam uuesti treeningrutiini sukelduda.

Nüüd tuleb veel nädala jagu oodata, kuni algab selle hooaja esimene välislaager Ramsaus. Õigupoolest ongi see laager olnud põhiliseks motivaatoriks, millega olen ennast sügisel trenni suutnud ajada(kui endal pole tuju olnud): peab veel veidi sileda maa trenni tegema, enne kui paradiisi lastakse :). Õpetajad, eelkõige klassijuhataja, pidid alguses šoki saama, kui neile oma laagri kuupäevadest rääkisin, kuid nüüdseks on õpetajatelt kõigilt luba laagrisse minna olemas. Jääb üle vaid õppealajuhataja jutule minna ning loota, et tal on hea tuju :D.Viimane nädal Eestis tuleb kindlasti väga kiire nii koolis kui ka treeningvarustuse poole pealt, sest suusad on vaja ka suveunest üles äratada ja selle hooaja esimesteks suusasõitudeks ette valmistada. Järgmise postituse üritakski juba mägedevahelt teha ning laagrimuljeid jagada.