Tour de Skate

Täna algab Saksamaal Oberhofis 8. Tour de Ski: 9 päeva, 7 võistlust, 4 võistluskohta. Tuur on juba tootnud rohkelt uudismaterjali ja võistlused pole veel alanudki. Lumepuuduse käes vaevleva Oberhofi etapi korraldajad on kõvasti vaeva näinud, et pikalt püsinud soojakraadide kiuste midagi ära korraldada. Just nimelt MIDAGI, kuna algselt plaanitu on viimastel päevadel sulanud nagu see sama lumi, millel me peaks suusatama.

Esialgu loodeti kokku saada ideaalist veidi lühem ring ja võistlused oleks peetud lihtsalt veidi lühemal ringil, aga samades formaatides (pühapäeval klassikatehnika jälitussõit laupäevase proloogi tulemuste põhjal). Viimasel hetkel, 26. detsembri õhtul muudeti pühapäevane võistlus vabatehnika sprindiks, kuna lumega suudeti katta kõigest 1,5km (tegelikkuses vist isegi 1,4km). Nii lühikesel ringil peetud jälitussõidul oleks liidrid päris paljud sportlased ringiga kinni püüdnud ja ligi pooled tuuril osalejad oleks teisel päeval tuuri katkestama pidanud.

Igatahes on Tour de Ski nüüd omavahelistes vestlustes juba Tour de Skate’iks nimetatud, sest 7 võistlusest vaid 2 on klassikalises tehnikas. Tuur algab kolme lühikese vabatehnikasõiduga: 3/4,5km proloog ja kaks vabatehnika sprinti. Justyna Kowalczyk teatas täna, et tema tuuril ei stardi. Tema uisutehnika on sel aastal olnud väga kehv ja tõenäoliselt ei näe sellel tuuril ennast kõrgete kohtade eest võistlemas.

Käisin täna ennelõunal jooksmas ja klõpsasin staadionil mõned pildid. Kuna enne lõunat kedagi suusarajale ei lubata, oli praegu kõik ilus (kuigi mitte väga valge) ja sile, aga viiekraadine soe peaks raja väga pehmeks muutma. Loodetavasti ei hakka vihma sadama, nagu mõned ennustused lubavad. Hetkel on küll tuuline, aga vahelduva pilvisusega ilm.

DSC_0388

DSC_0383

DSC_0384

DSC_0385

DSC_0386

Võrdluseks pilt Ramsaust oktoobri alguses. Toona oli meil lumiste väljade vahel kuiv asfaldiriba, kus saime rolleritega sõita. Täna sõidame haljendava rohu ja muda vahele kokku kantud määrdunud lumel 🙂

DSC_0293

Tervitustega Oberhofist,

Karel