Suusaklubi noored Levil edukad

26. novembril toimus Levi suusakeskuses Põhja-Soomes, kus kõik noored Eesti suusatalendid talveks vormi ja suusakilomeetreid koguvad, traditsiooniline hooajaeelne kontrolltreening, mida rahvakeeli ka Uipsi lahtisteks kutsutakse. Nagu tavaks saanud, osalesid võistlusel ka edukamad Tartu Suusaklubi noored.

Tüdrukute 5,6km klassikadistantsil näitas head minekut Hannabritt Laursoo, võites distantsi 18 minuti ja 2 sekundiga ning edestades järgmist 8 sekundiga. Stine-Lise Truu kaotas klubikaaslasele 11 sekundiga ning platseerus kolmandaks.

Nooremad poisid sõitsid sama distantsi nagu tüdrukud ning tartukate parima tulemuse eest hoolitses Aleksander Luha, kes sai kolmanda koha. Aleksander Tamm kaotas nimekaimule üle minuti ning sai 12 poisi konkurentsis 6nda koha.

Kõige rohkem võistlejaid oli vanemate noormeeste vanuseklassis, kus oma vastased kavaldas üle Tartu Suusaklubi esindaja Mart Kevin Põlluste, võttes veenva võidu 8,4km klassikadistantsil. Nähes, et rada on kergevõitu, haaras Mart hommikul kaasa hoopis uisusuusad ning läbis terve distantsi vaid paaristõukelises sõiduviisis. Tasuks 9 sekundiline võit juunioridekoondise liikme Toomas Kollo üle. Määrdega suusa kasuks otsustanud Ergo Kukk kaotas klubikaaslasele 48 sekundit ning lõpetas tihedas konkurentsis eeskujuliku 6nda kohaga, Kristjan Mägi oli 9.

Homme tasub aga kõigil suusafännidel hommikul kas teleka või arvuti taha istuda, sest avapaugu saab MK-hooaeg ning Peeter Kümmeli head sõidud hooaja eel annavad põhjust mõõdukaks optimismiks.