Anterselva

Nädal Anterselvas on möödunud tugevate treeningute ja ilusa ilma saatel. Kui üldiselt on mägedes ilm ettearvamatu, siis siin on terve nädal kulgenud ühes rütmis – hommikul selge taevas, lõunaks läheb pilve, lõunauinaku ajal sajab kergelt vihma ning õhtutrenniks on jälle hea ja soe ilm. Puhkepäeval aset leidnud grilliõhtul aga olid pilved erakordselt madalal ning lähenedes paistis see kui liivatorm kõrbes.

Puhkepäeval jõudsime esimest korda ka välja sööma ning proovitud sai ikka neid paljukiidetud Itaalia pastasid. Ise otsustasin kindla ja hea lasagne asemel seekord söögiks valida spinatipasta juustu- ja singikastmega ning tuli tõdeda, et itaallased ikka oskavad neid pastaroogi valmistada. Magustoiduks sai aga nautida gelato‘t.

DSC_0354DSC_0360

Pärast söömist olime valmis juba oma majakesse puhkama minema, kui meie tähelepanu köitis puuris olev lind. Kui algselt teda vaadates kostusid linnu suust väga omapärased ja kõrged helid, siis hiljem selgus, et tegu oli veelgi erilisema linnukesega. Nimelt oskas ta ka kindlaid itaaliakeelseid sõnu ning naerdes nakatas ka kõiki ümberolijad lõkerdama. http://www.youtube.com/watch?v=Ys6PcOzRGN8

DSC_0355

Nagu juba mainitud, siis treenitud sai sel nädalal korralikult ja palju, tsükli viimasel päeval püstitasin ka enda rekordi treeningupikkuses – matk 2818 kõrgusel asuva Rottwandi mäe tippu kestis lõpuks mõni minut üle kuue tunni. Matk ise oli väga meeleolukas ja adrenaliinipakkuv, reisikaaslasteks olid peale Alvari ja Mattise ka arvukad lehmad. Ülemised nõlvad olid isegi juulikuus veel väga lumised ning palju oli lahtist kivi ning kohati ligi 60 kraadist tõusunurka. Üles jõudnuna pidasime matkasellidega maha ka ühe korraliku kaardimängu, mille võitjaks osutus Alvar. Kui ülestulek osutus minu jaoks vägagi raskeks, siis ega allatulekki mingi meelakkumine ei olnud ning ärevaid hetki kogunes üksjagu.

DCIM100GOPROIMG_1202

IMG_1172IMG_1189

 

Rekorditest rääkides veel niipalju, et jõusaali treeningul suutsin püstitada ka rinnaltsurumises uue isikliku rekordi – 85 kg ehk 15 kilo üle oma kehakaalu. Selle taga võib osaliselt olla ka fakt, et kogu laagri oleme 2-3 korda päevas peale trenne ja hommikujooksu poistega käinud Sporthotell Wildgalli kohalikus miniatuurses jõusaalis, kus saab teha lõuatõmbeid ja triitsepsi pumpasid. Laagri alguses sai kokku lepitud et iga kahe päeva tagant tõstame vastavate harjutuste arvu kuni laagri lõpuni. Mina olen praeguseks jõudnud 9 lõuatõmbe ja 14 triitsepsi pumbani.

IMG_1107

Lõpetuseks veel üks huvitav tähelepanek. Kui uudistest käis kevadel tihti läbi, et Itaalia riigi majanduslik seis on üsna halb, siis itaallaste endi elustiili vaadates jääb küll vastupidine mulje. Iga päev on korraalik kolmetunnine siesta, pühapäeval ei ole avatud isegi suured toidupoed ning laupäeval nägime Anterselva külas kokku 8t uut Porsche Carrerat. Pole paha!

Image000084-640x426